Det är de små sakerna som gör maten

Att jobba som kokerska eller kock I ett storkök på ålderdomshem eller skola, är något som generellt sätt saknar finess. Det handlar inte alls om att dessa personer saknar kunskapen om att laga mat. Istället är det helt enkelt avtrubbande att hela tiden laga stora mängder av samma mat som sedan slevs upp till människor i kö. Faktum mär att detta kan vara dödsdomen för inspirationen och livsgnistan för ett embryo som hade kunnat utvecklas till en ny Gordon Ramsey.

Garneringen av mat

Att garnera mat ä ren konst. Här kan en kock enkelt jämföras Picasso och Rembrandt. Dessa stora konstnärer visade sig vara verkliga mästare på att skapa bilder som människor verkligen uppskattar. Så är det också med mat. Den måste se bra ut för att attrahera alla andra sinnen som ska få vara med att leka vid måltiden.

Doften av rätt lagad mat

Att känna doften av nylagad mat är något som vi alla får göra ända från barnsben. Där stod morsan i köket om lagade mat till varje dag fasan slutade jobbet. Ja, jag vet. Visst är det könsrollsfamiljen nummer 1 jag har växt upp i. Hur som helst finns det olika slags mammor och andra som lagar mat. Den doft jag fick känna varje dag gjorde mig intresserad av mat. Den doftade fantastiskt. Tack, mamma. Du gjorde mig till kock. Andra kliver in i skolköket eller känner doften av mikrolagad mat. Kanske blir de inte så intresserade av matlagning.

Den kompletta måltiden ser bra ut

När nu doften är underbar och garneringen är rätt, så ska detta presenteras på en tallrik. Här kallas tallriken för ramen och maten för motivet på ditt ätbara konstverk. När nu allting faller på plats, så är det bara en sak kvar och det är smaken.

Mat som ser bra ut smakar bra

Hälften av en måltid äter de flesta med sina ögon. När en serverad maträtt ser bra ut är därför halva vunnet. De små sakerna som sedan får allt att smaka bra är smaksättningen, koktiden och kombinationen av alltid färska ingredienser. Här får du som vill ha det perfekta resultatet aldrig använda något som varit fryst, eller legat i kylen under många dagar. Detta med undantag för oxfilé och en del nötkött, som blir lite mörare och godare om det ligger ett par dagar i kyl innan det tillagas.

Bra mat ger dig all den näring din kropp behöver

Det finns en del som säger att du aldrig kan få i dig tillräckligt med näring via den kost du äter. Här behöver de alltid ha vitaminer och mineraler till hands. Detta är helt och hållet fel. Givetvis kommer en balanserat och nyttig kost ge dig allt du behöver för att må bra. Om inte så hade vitaminer och mineraler funnits på kostcirkeln som en del av ett dagligt intag.

Det finns dock andra saker som kan behövas som tillskott i din diet. Detta är bland annat när du kommer upp i äldre dagar i livet. Här kan du behöva kalcium för benstommen. Även gravida kvinnor kan behöva äta extra intag av olika saker, men det beror ju enbart på att en mun ska mätta två. Jag själv har börjat använda CBD-olja från denna sajten, som jag faktiskt har fått mycket bra resultat av. Tillsammans med mitt arbete, träning och detta preparat har jag ökat min koncentration och uthållighet i livet.