Utrustning för ett bra kök

En bra kock är bara en del I det stora ledet som skapar den perfekta måltiden. Egentligen är kocken bara den hand som blandar ingredienserna och håller i alla pannor och kastruller. Det kommer alltså att krävas en bra kock, färska ingredienser och en enastående maskinpark. Precis som Ronny Pettersson behövde en snabbt F1-bil, så behöver jag alltid det bästa och det dyraste för mitt kök.

Denna gång ska jag dock lägga mig på hemmanivå. Detta så att alla som läser denna blogg ska få ett hum om vad som är bästa att laga maten i och med. Här gäller det då att ha den rätta stekspaden och pannan för att fixa den bästa burgaren. Jag lagar burgare på mitt platta stekbord, medan du där hemma använder en bra gjutjärnspanna. Det finns inget bättre än dessa, då de alltid ger en bra hetta och jämn temperatur, samtidigt som de i stort sett håller i evighet.

Valet av en bra köksassistent

Något som är mycket viktigt när du lagar mat är att ha en pålitlig assistent. I mitt kök heter denna souschef, men de är nog de mest opålitliga rackare som existerar på planeten som vi idag känner den. Du som arbetar i hemmet använder dig av köksassisteter, matberedare och olika mixrar. Ja, jag använder även detta i mitt kök.

Att jag skulle skriva och berätta om olika köksassistenter skulle ta alldeles för lång tid. Här finns det en perfekt sida som skapar topplistor med de bästa köksassistenterna 2019. Detta är advized.se som enbart erbjuder oberoende information skrivna av deras experter. Nedan ser du lite av vad de har att erbjuda, som jag också kan ställa mig bakom och garantera funktionen och kvaliteten på. En del är lite dyrare, medan andra är billiga. Faktum är att det ibland kan vara så att en billigaste blir det bästa valet. Det handlar helt och hållet om hur mycket du kommer att använda den.

  • Den bästa privata köksassistenten för hemmets lugna vrå blir Kenwood KVL6100S. Här handlar det inte om något som du kan använda i en restaurangverksamhet, men du får mycket hög kvalitet för pengarna. Denna lilla effektiva krabat med tålig bunke i rostfritt stål landar på rara 4 000 kronor. Inte alls så dyrt med tanke på den effektiva assistent du får och den höga kvalitet som den håller. Helt enkelt något som jag skulle ha i hemmet, om jag inte bara hade en trappa ned till restaurangen.
  • Något som alltid är ett svenskt kvalitetsval, är Electrolux. Ja, även om det inte längre är helsvenskt och tillverkas till största delen i Afrika och Asien, så är det fortfarande ett märke att räkna med. Här är det assistenten EKM4630 som kommer i fråga. Den har en härlig design, gedigna och hållfasta led och även här finner du en bunke i rostfritt stål. Allt är precis som det ska vara. Priset är faktiskt fantastiskt, vilket gör att jag anser detta val vara det där du får mest för dina pengar. Bara 2 500 kronor och den är din.
  • Bosch Köksmaskin MUM59M55. Ja, här talar vi om en komplett köksassistent och matberedare. Helt enkelt får du en fantastisk maskin för hemmabruk som verkligen sätter fart på dina kreativa nerver av matlagningsstål. Priset ligger bara på 3 500 kronor och detta blir det val där du får en maskin du verkligen kan använda för många olika saker vid både bakning och matlagning.

Något som en kock aldrig får glömma

Att det idag finns maskiner som klarar nästan allt rörande matlagning, gäller för både snabbmatsindustrin, hemmet och restaurangen. Hur som helst finns det något du aldrig kan ersätta. Ett arbete som alla matlagningskunniga kan hantera, ett verktyg som måste vara av högsta kvalitet och som du naturligtvis kan skära dig på. Det är kniven jag talar om. Detta är fortfarande det mest använda och nödvändigaste redskapet i ett kök.