Veckans söndagsmiddag hos Menumo

Som en verklig TV-kock så ska jag nu vara den som går ut i den virtuella världen och börjar erbjuda middagstips. I det fallet kan det ju inte vara bättre än att ge ett tips till en trevlig söndagsmiddag. Detta är ofta en dag som de flesta människor är lediga från jobbet, samt att familjen kan träffas under samma tid och åta tillsammans. Bara med anledning av detta så hör du direkt att det måste till något lite speciellt, för att denna dag ska kännas trivsam och alla deltagare blir nöjda med maten. Samtidigt får vi heller inte lägga ribban på för hög nivå, utan det måste helt enkelt vara något som alla kan klara av.

Av den anledningen så har jag valet något så enkelt som Kassler med Champinjonsås och Brynt potatis. Ja, tänk dig att något så enkelt kan vara så gott.

Så lagar du Kassler med Champinjonsås

Jag kommer här inter alls gå in på något komplicerat som ett recept som passar för ett visst antal personer. Detta då det för det mesta inte alls stämmer. Alla är vi olika många och alla äter vi olika mycket. Hur som helst så börjar du med att skiva kassler i 1,5 cm tjocka skivor. Dessa behöver du bara krydda med vitlökspulver, eller ännu bättre steka dem i färsk vitlök. Här steker du dessa cirka 1 minut per sida i en het panna så att de snabbt får en gyllenbrun yta. Efter detta går vi raskt till såsen.

Här ska du ha grädde, färska champinjoner, en klick smör samt salt och vitpeppar och maizenastärkelse. Du börjar med att snabbt fräsa den färska champinjonerna, för att sedan hålla dessa tillsammans med grädde i en mindre kastrull. Detta hettar du sedan upp varvid du tillsätter smör och salt samt peppar. När smaken är den rätta tillsätter du maizenastärkelse under omrörning och låter sedan såsen sjuda under ett par minuter.

Fixa till den goda potatisen

När det handlar om att tillaga brynt potatis, så kommer detta innebära att du ska använda redan kokt potatis. Nu kommer detta för de flesta att passa perfekt, då de har kvar lite potatis från hela veckan. Om detta inte räcker är det en fördel att koka potatis redan en dag innan och låta den vara över natten i kyl. Här tar du nu fram din kalla kokta potatis, och ser till att skala denna, samt sätter på en stekpanna för att tillaga den.

Här får inte potatisarna vara för stora, utan om de är det så ser du till att dela så alla bitar blir lika stora. Efter detta rullar du potatisen i smält smör och ströbröd, för att sedan steka den så ytan blir krispig till gyllen brun. Naturligtvis är det alltid en fördel att stänka lite salt och peppar på potatisen då detta alltid lyfter smaken på din mat.

Efterrätten till din fina söndagsmiddag

Efterrätt kommer i många former, men det finns något som brukar vara ett genomgående drag. De flesta gillar och vill ha en efterrätt. Här kan du göra detta enkelt för dig. Köp en bra kvalitet på glass, samt chokladsås och lite frukt. Detta komponerar du sedan till något vackert för ögat. Det är ju trots allt så, att när ögat gillar vad det ser så blir maten dubbelt så god. Ja, nu är det väl bara att säga lycka till, och sedan får du sätta dig ned och äta. Jag själv ska fundera ut vad jag ska skriva om till nästa gång vi möts här på den vackra och vida webben.